СЕМЕНА ОТ АСПЕРЖОВ ГРАХ
Lotus tetragonolobus L.

СНИМКИ ОПИСАНИЕ

##
Още снимки

Аспержов грах (Lotus tetragonolobus L.; син. Tetragonolobus purpureus)(10 семки) Безплатно при поръчки на стойност 10 и повече лева ИЗЧЕРПАНИ!!!
Аспержовият грах е далечен роднина на граха и няма нищо общо с аспержите. Произхожда от европейските средиземноморски страни и Близкия Изток. От 16 век се култивира, като цветно растение (заради наистина красивите си цветове). По-късно са открити и неговите кулинарни качества. В днешно време се отглежда, като зеленчук само в Западна Европа, но на много малки площи (може би поради ниската продуктивност). Считат го за деликатес! Препоръчва се да се използват младите бобове (когато са 3 - 4 см. дълги) - задушени и сервирани с малко разтопено масло, без да се добавят други овкусители, за да не се заличи специфичния им лек вкус, който напомнял на аспержи. Опитвал съм ги само в свежо състояние и намирам, че вкусът им е като на трева.
Отглеждане: Това е бобово растение и може да се отглежда дори и на сравнително бедни почви. Подходящо време за сеитба е средата на април - началото на май. Примерна схема 40 см. х 5-10 см.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  • Семепроизводство - как сами да си произведете качествени семена ТУК
  • Въпрос - ако имате въпрос(и) ТУК
  • Поръчка - как да поръчате семена ТУК