ПОРЪЧВАНЕ НА СЕМЕНА

 

Някои от семената са безплатни и това е отбелязано с надпис "БЕЗПЛАТНО" срещу името на сорта. Ако желаете да се сдобиете САМО с такива семена: просто изпратете самоадресиран плик с марка на посочения по-долу адрес (естествено напишете от кои семена желаете).

Самоадресиран плик: Купувате два плика с марки. На единия, в полето за получател написвате адреса даден в края на страницата, а в полето за изпращач - вашия адрес. С другия плик правите обратното. Слагате втория плик в първия и го изпращате.

Забележка:
Ако в срок до 20 дни след изпращането на самоадресирания плик, не сте получили семената, то причините за това може да са следните:

 1. Самоадресираният ви плик не е получен (опитът показва, че едно на всеки 10 - 15 писма се губи / "губи", а ако е изпратено от / до село процентът е значително по-висок).
 2. Самоадресираният плик е получен, семената са изпратени, но поради описаните вече причини те не са стигнали до вас.
 3. Макар и рядко, се случва писмата да пътуват по няколко седмици вместо нормалните 1 - 3 дни.
По-сигурен, но и по-скъп вариант да получите от безплатните семена е да ви ги изпратя по куриер за ваша сметка.

Ако желаете да се сдобиете със семена, срещу които е изписано "Безплатно при поръчки на стойност 10 и повече лева", може да ги поръчате при положение, че направите поръчка на стойност 10 и повече лева.


Ако желаете да купите семена - има три варианта за това (Ако в поръчката ви не упоменете желания вариант, семената ще ви бъдат изпратени с наложен платеж, чрез Български пощи):

Преди да направите поръчка прочетете това: ТУК

Вариант 1 - с наложен платеж по поща -  4 лв. са разходите, или чрез куриер - според тарифата на куриера:

 1. На някой от посочените по-долу координати казвате или написвате от кои семена желаете да закупите и в какво количество. Също така кои от безплатните семена искате да получите заедно с тях. Кажете / напишете и вашите координати - имена и точен адрес. При желание доставката може да бъде извършена и чрез куриер с наложен платеж, като разходите по доставката зависят от куриера. Работим с Булпост, Еконт и Спиди. Ако изберете този вариант, задължително в поръчката посочете, че искате да ви бъде изпратена с куриер (ако не е споменато ще бъде изпратена по пощата) и задължително оставете GSM и/или телефонен номер за връзка с вас. Пратките се изпращат от офис на куриера, а не от врата.
 2. Семената ви се изпращат в рамките на седмица след получаване на поръчката. Сумата, която ще трябва да заплатите при получаването им, се определя, като към стойността на семената добавите 4 лв. за разходите по-доставката, когато доставката е по Български пощи, а ако е с куриер - според тарифите му.

Вариант 2 - с предварително плащане, чрез пощенски запис:

 1. На посочения по-долу имейл написвате от кои семена желаете да закупите и в какво количество. А също така - кои от безплатните семена искате да получите заедно с тях. Кажете / напишете и вашите координати (трите имена и точен адрес).
 2. Изчаквате да потвърдя заявката ви!
 3. Изпращате обикновен пощенски запис (сумата се определя като към стойността на семената добавите 2 лв. за разходите по-доставката).
 4. Семената ви се изпращат с препоръчано писмо/пакет в рамките на седмица, след получаване на записа.


Координати:

 • Христо Иванов Христов
  ул. "Неофит Рилски" 6, вх. 3, ап. 52
  9701 Шумен
 • тел. 054/83-33-37 (между 9 - 21 ч.)
 • e-mail: - Ако изпратите поръчката си по електронната поща (на посочения адрес) до няколко минути сред изпращането ѝ трябва да получите автоматичен отговор. Ако това стане, ще знаете, че поръчката ви е получена, а ако не стане - изпратете я отново.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Въпрос - ако имате въпрос(и) ТУК