ПОРЪЧВАНЕ НА СЕМЕНА

 

Преди да направите поръчка прочетете това: ТУК

За поръчка:

 • На някой от посочените по-долу координати кажете или напишете от кои семена/растения желаете да закупите и в какво количество. Също така кои от безплатните семена искате да получите заедно с тях, ако искате такива. Кажете / напишете и вашите координати - имена, адрес/офис и телефонен номер. Работим с Български пощи, Еконт и Спиди. Уточнете с кой доставчик искате да ги получите. Пратките се изпращат от офис на куриера, а не от врата.
 • Семената Ви се изпращат обикновено в рамките на седмица след получаване на поръчката (най-бързо и сигурно е по телефона, по имейл често се получават значими забавяния). Сумата, която ще трябва да заплатите при получаването им, се определя, като към стойността на семената добавите 5 лв. за разходите по-доставката, когато доставката е по Български пощи, а ако е с куриер - според тарифите му.

Някои от семената са безплатни и това е отбелязано с надпис "БЕЗПЛАТНО" срещу името на сорта. Ако желаете да се сдобиете САМО с такива семена: просто изпратете самоадресиран плик с марка на посочения по-долу адрес (естествено напишете от кои семена желаете).

Самоадресиран плик: Купувате два плика с марки. На единия, в полето за получател написвате адреса даден в края на страницата, а в полето за изпращач - вашия адрес. С другия плик правите обратното. Слагате втория плик в първия и го изпращате.

Забележка:
Ако в срок до 20 дни след изпращането на самоадресирания плик, не сте получили семената, то причините за това може да са следните:

 1. Самоадресираният ви плик не е получен (опитът показва, че едно на всеки 10 - 15 писма се губи / "губи", а ако е изпратено от / до село процентът е значително по-висок).
 2. Самоадресираният плик е получен, семената са изпратени, но поради описаните вече причини те не са стигнали до вас.
 3. Макар и рядко, се случва писмата да пътуват по няколко седмици вместо нормалните 1 - 3 дни.
По-сигурен, но и по-скъп вариант да получите от безплатните семена е да ви ги изпратя по куриер за ваша сметка.

Ако желаете да се сдобиете със семена, срещу които е изписано "Безплатно при поръчки на стойност 10 и повече лева", може да ги поръчате при положение, че направите поръчка на стойност 10 и повече лева.Координати:

 • тел. 054/83-33-37 (между 9 - 20 ч.) - Получените по телефона поръчки се изпълняват най-бързо. Телефонът е домашен, ако никой не вдигне - опитайте по-късно.
 • e-mail: Имейлът е предимно за въпроси относно сортовете. Може и за поръчки, но по телефона поръчките се изпълняват значително по-бързо. Ако изпратите поръчката си по електронната поща (на посочения адрес) до няколко минути сред изпращането ѝ трябва да получите автоматичен отговор. Ако това стане, ще знаете, че поръчката ви е получена, а ако не стане - изпратете я отново. 
 • Христо Иванов Христов
  ул. "Неофит Рилски" 6, вх. 3, ап. 52
  9701 Шумен
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Въпрос - ако имате въпрос(и) ТУК