СЕМЕНА ОТ ДИНИ
Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. & Nakai

ИЗЧЕРПАНИ

СНИМКИ ОПИСАНИЕ
[##][##] Блектеил маунтин (10 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Един от най-ранните сортове. Създаден е в район където през лятото нощните температури са между 2 и 7 градуса. Средното тегло на дините е 3-4 кг. Семената са дребни, светло кафяви. Вкусът е много добър.
 
[##][##] Голдън миджит(10 семки)1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Ранен сорт, с произход САЩ. Дините са кръгли, доста малки по размер - до 2 кг. Кората е с уникален златист цвят, тънка. Заедно с дините пожълтяват и листата на растението. Плодовото месо е розово-червено, сочно, но не е достатъчно крехко. Семките са средно едри, черни. Вкусът е посредсвен.
 
Зяо шу жин ляо ши (10 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Китайски сорт (името се превежда като: Рано зреещ златен учител). Ранен сорт. Средното тегло на дините е 2-3 кг. Кората е светложълта, понякога със светлозелени петна. Семената са малки, светло кафяви. Месото е розово-червено, сладко. Вкусът е добър до много добър. Заедно с дините пожълтяват и листата на растението. 
 
[##][##] Крийм ъф Саскачеван (10 семки) 1.50 лв. ИЗЧЕРПАНИ!!!
Сортът е с произход от Украйна или Русия, но преди много години е бил пренесен от имигранти в Канада, където в наши дни е популярен по името Крийм ъф Саскачеван. Дините са кръгли, малки по размер - 1 до 5 кг., средно - 2-3 кг. Кората е светло зелена на тъмно-зелени раета, много тънка. Плодовото месо е бяло, много сочно и много крехко, топящо се при ядене, със сравнително малко семена, които са дребни до средно едри, черни. Вкусът е много добър до отличен. Ранен сорт.
 
диня сорт Луна и звезди жълтадиня сорт Луна и звезди жълта Луна и звезди, жълта (10 семки) 1.50 лв. ИЗЧЕРПАНИ!!!
Сорт от САЩ. Разновидност с жълто месо на известния стар сорт Луна и звезди. Средно тегло 5-7 кг., може да достигне до 15 кг. Светло жълто месо, бели средно едри до едри семена. Много добър вкус.
 
[##][##] Ледмън (10 семки) ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Това е стар и вече рядък сорт. Средното тегло на дините е 5-6 кг. Семките са бели, средно едри. За съжаление откъснах и опитах дините едва няколко седмици след като бяха узрели, когато вече бяха поизкуфели, така че не мога да дам личната си преценка за вкуса, а само ще предам оценката на човек на когото имам вяра, а тя е, че вкусът е много добър до отличен.
 
[##][##] Оранжгло (10 семки) 1.50 лв. ИЗЧЕРПАНИ!!!
Високо ценен сорт, най-вече заради вкусовите му качества. Дините са със средно тегло 7-10 кг. Семките са средно едри, мръсно бели. Както и предходния сорт, така и този не успях да опитам на време, но Оранжгло не е толкова рядък и е познат на много повече хора. Той е сред любимите на тези, които са го опитвали, така че позовавайки се не на една, а на множество оценки, с голяма сигурност бих казал, че вкусът е отличен. Като недостатък може да се посочи, че има вариране във вкуса в зависимост от размера на динята. С най-добър вкус са по-големите плодове - над 7-8 кг., а по-малките са с по ниски вкусови качества.
 
[##][##] Петит йелоу (10 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Средното тегло на дините е 2-3 кг. Кората е много тънка. Семките са дребни, черни. Вкусът е много добър до отличен.
 
Пивничне сяйво (10 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Украински, много ранен сорт (60-65 дни от поникване). Теглото на дините е 1-3 кг.  Месото е розово-червено. Вкусът е сладък - добър. Семената са малки, кафяви.
 
Подарок солнца (10 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Ранен руски сорт. Средното тегло на дините е 3-4 кг. Вкусът е сладък - много добър. Семената са дребни кафяви. Заедно с плодовете пожълтяват и листата на растението. (динята на снимката е откъсната няколко седмици след като е узряла)
 
Ранна захарна (10 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Ранен руски сорт. Теглото на дините е 2-4 кг.  Месото е червено. Вкусът е сладък - много добър (динята на снимката е откъсната няколко седмици след като е узряла и въпреки това вкусът беше много добър). Семената са малки, кафяви.
 
[##][##] Роял голдън (10 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Още един сорт с жълта кора. Плодовете са средно 6-8 кг, с бели, средно едри семки. Вкусът е много добър. Заедно с дините пожълтяват и листата на растението.
 
[##][##] Сибирска сладка (8 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Ранен сорт. Дините са продълговати, яйцевидни или крушовидни, сравнително малки по размер - 3 - 4 кг. Кората е тъмно зелена, средно дебела. Семките са дребни, светло кафяви. Плодовото месо е оранжево, сочно, крехко. Вкусът е много добър до отличен.
 
Скарб (10 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Украински късен сорт - 85-95 дни. Средното тегло на плодовете 4-5 кг. Месото е розово (динята на снимката е поизкуфяла). Вкусът е много сладък - много добър до отличен. Семената са средно едри, черни.
 
диня сорт Снежокдиня сорт Снежок Снежок (10 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Украински късен сорт - 80-100 дни. Средно тегло на дините - 5-6 кг. Месото е розово-червено, много сладко. Вкусът е много добър до отличен. Семената са средно едри. Дини откъснати през октомври се запазват много добре до към края на ноември.
 
[##][##] Уилсън суит (10 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Стар и рядък сорт с уникална украска на кората. Теглото на дините е 4-8 кг. Семките са дребни до средно едри, мръсно бели. И този сорт не можах да го опитам навреме, затова отново ще се позова на чужда оценка - вкусът е много сладък, равностоен на познатия и у нас сорт Чарълстън грей.
 
Ултра ранна (10 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Ранен украински сорт. Средното тегло на дините е 2-3 кг. Семената са средно едри. Вкусът е сладък - много добър. Изкуфява бавно. Динята на снимката е откъсната няколко седмици след като е узряла и въпреки това консистенцията е крехка/хрупкава.
 
[##]

[##]

Цитрон (5 семки) Безплатно при поръчки на стойност 10 и повече лева ОТЪВДЕН!!!
Цитронът е разновидност на динята. Вътрешността на плодовете му е бяла, дори когато са узрели. Вкусът им е като на динена кора, поради това не се използват в свеж вид, както съвременните сортове дини, а във вид на сладка и туршии. Тъй като в плодовете (дините) на цитрона се съдържа голямо количество пектин, сокът от тях се използва за приготвяне на желе - самостоятелно, или като добавка към соковете на други плодове нямащи желиращи свойства.
Най-често формата на плодовете е кълбовидна, но на сортът от който може да получите семена са с продълговата. Семената за него получих от г-жа Колаксъзова от Русе (за което, благодаря), под името китро, което явно е побългарен вариант на цитрон. Отглежда се като обикновените дини.
 
диня сорт Ърли Канада Канадска ранна Ърли Канада (Канадска ранна) (10 семки) 1.50 лв. ВЕЧЕ НЕ СЕ ОТГЛЕЖДА!!!
Много ранен сорт. Средно тегло 2 кг. Много добър вкус.
 
диня сорт Янусикдиня сорт Янусик Янусик (10 семки) 1.50 лв. ИЗЧЕРПАНИ!!!
Украински сорт. Средно ранен. Средно тегло 3-4 кг. Жълто месо с много добър до отличен вкус. 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  • Семепроизводство - как сами да си произведете качествени семена ТУК
  • Въпрос - ако имате въпрос(и) ТУК
  • Поръчка - как да поръчате семена ТУК