СЕМЕНА ОТ ГРЪЦКИ РИГАН
Origanum vulgare subsp. hirtum

СНИМКИ ОПИСАНИЕ
## Бял риган, Гръцки риган (50+ семки) 1.50 лв. ИЗЧЕРПАНИ!!!
Т. нар 'Бял риган' известен още и като 'Гръцки риган' всъщност е истинският риган, който се използва за подправка. На много места в магазините у нас се продават семена от риган, които обаче са от обикновения вид - Origanum vulgare, а не от Origanum vulgare hirtum (подвид "hirtum"). Разликата в аромата е огромна и не е в полза на обикновения.

Забележка: Семената са много дребни и поради това е трудно да се почистят без подходящо оборудване, затова семената, които изпращам са примесени с много "боклук", но ще има много повече от 50 броя.

Отглеждане: Най-сигурно е да произведете разсад. Семената могат да се засяват от март до началото на юли, така ще има достатъчно време да се вкоренят добре преди настъпването на зимата. Те са много малки, затова трябва да ги засеете в почва, която не образува кора. Най-добре е да ползвате торфена смес. Разпръсквате семената по повърхността и после ги покривате с почвен слой не по-дебел от 1-2 мм. Държите на топло и светло място, като следите повърхността да не изсъхва, но и да не е подгизнала. Семената никнат за 1-3 седмици. Когато разсада стане 10-тина см. може да го разсадите по примерна схема 50 х 20 см. Растението е многогодишно, така че му изберете добро постоянно място. Не е желателно през първата година да го изрязвате напълно, това може да правите през следващите години. Прибира се във фаза на цъфтеж и се суши на сянка. Когато растенията се развият добре може да ги разделяте с цел вегетативно размножаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  • Семепроизводство - как сами да си произведете качествени семена ТУК
  • Въпрос - ако имате въпрос(и) ТУК
  • Поръчка - как да поръчате семена ТУК