СЕМЕНА ОТ ТРЕВИСТОЛИСТЕН ЧЕСЪН
Allium tuberosum

ОПИСАНИЕ

Тревистолистен чесън (Allium tuberosum) (20 семки) БЕЗПЛАТНО

[##]Това име "Тревистолистен чесън" не е общоприето, но го давам, защото е подходящо. Не го наричам "Чеснова трева", защото има друго растение с такова име.

Този вид от рода на чесъна произлиза от Азия, като в източноазиатските страни се отглежда широко. През последните години навлиза широко и на Запад. Не образува значима луковица, затова се отглежда предимно за листата, които много приличат на трева. Съществуват сортове, които се отглеждат заради ядливите цветоносни стъбла. Листата са дълги 20-30 см. и имат лек, много приятен чеснов вкус. Най-ценното качество на тревистолистния чесън е, че е многогодишно растение, което може да се реколтира от пролет до късна есен. Образува туфи, които с всяка година се разрастват. Образува и семена. Ако не ви трябват семената, най-добре е да изрязвате младите цветоносни стъбла, за да има повече енергия за растежа на листата.

Отглеждане: Тъй като семената са малко засейте ги в малки кофички. След като поизрастнат внимателно ги разсадете на постоянното им място по примерна схема 30 х 20 см. Ако пожелаете да им смените мястото, това може да го направите през есенно-зимния период. Грижите са стандартните - плевене, поливане (при нужда). До сега не съм имал проблеми с болести и неприятели.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  • Семепроизводство - как сами да си произведете качествени семена ТУК
  • Въпрос - ако имате въпрос(и) ТУК
  • Поръчка - как да поръчате семена ТУК